زیرساخت ابری هایو
[dark-light-mode-switch]

CMS چیست؟

فهرست مطالب

در این مقال قصد داریم با CMS و انواع آن آشنا شویم، اگر شما نیز به یادگیری در خصوص CMS ها علاقه دارید با ما همراه شوید.

CMS چیست؟

شاید تا به حال برایتان شوال پیش آمده باشد که CMS چیست؟ CMS یا همان Content Management System سیستمی است که جهت مدیریت ساده محتوای یک وب سایت استفاده می‌شود.

CMS با قرار دادن یک محیط گرافیکی و ابزارهای مناسب این امکان را به کاربر می‌دهد تا محتوای وب مورد نظر خود را ایجاد و مدیریت کند.

این سیستم ضمن جذاب‌تر کردن سایت شما مسئولیت ایجاد، مدیریت و بهینه سازی سایت شما را نیز بر عهده دارد.

یکی از مهم ترین ویژگی‌های CMS این است که افراد بدون داشتن پیش زمینه‌ای از زبان‌های برنامه نویسی مثل html و css می‌توانند به راحتی از آن استفاده کرده و اقدام ایجاد صفحات وب با استفاده از قابلیت drag and drop آن کنند.

سازمان‌هایی که برای سایت خود از CMS استفاده می‌کنند با سرعت بیشتری می‌توانند صفحات وب جدید ساخته و در صفحات فعلی خود تغییر ایجاد کنند.

معرفی محبوب ترین پلتفرم‌ها

صدها پلتفرم CMS وجود دارد که کاربران می‌توانند از آن استفاده کنند که در ادامه به معرفی برخی از محبوب ترین CMS ها خواهیم پرداخت.

  1. WordPress
  2. Joomla
  3. WooCommerce
  4. Drupal
  5. Wix

CMS چگونه کار می‌کند

CMS از دو بخش اصلی به نام‌های CMA و CDA تشکیل شده است.

CMA: محیط گرافیکی‌ای است که امکان طراحی، ایجاد، تغییر و حذف محتوای وب را بدون نیاز به دستورات html به کاربر می‌دهد.

CDA: بخشی است که سرویس‌های بک-اند را برای کاربر تهیه می‌کند.

تفاوت CMS، ECM و WCMS

همان طور که قبل‌تر توضیح دادیم CMS محیطی است جهت ایجاد و مدیریت محتوای دیجیتال و با محتوای دارای ساختار مانند داکیومنت و دیتابیس به بهترین شکل ممکن کار می‌کند.

ECM یا Enterprise Content Management با هر دو نوع محتوا یعنی دارای ساختار و بدون ساختار به نحوه احسنت کار می‌کند.

همچنین EMC دارای نرم افزار، استراتژی و امنیت برای مدیریت تاثیرگذار بر محتوا می‌باشد.

WCMS یا همان Web Content Management System شبیه به ECM عمل می‌کند با این تفاوت که WCMS صرفا برای محتوای وب استفاده می‌شود.

مزایا استفاده از CMS

استفاده از CMS مزایای زیادی دارد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت:

1-راحتی در استفاده: همانطور که در بالا گفته شد برا کار با CMS فرد نیاز به هیچگونه دانش برنامه نویسی نداشته و هر کسی می‌تواند به راحتی از CMS  استفاده کند.

2-رفع ابهام راحت: همیشه افراد هنگام کار با یک ابزار کامپیوتری ممکن است به مشکلی بر بخورند که جواب آن را ندارند و CMS نیز از این مورد مستثنی نیست اما نکته‌ای که وجود دارد این است که با وجود ساختار سرچ درون CMS و همچنین انجمن‌های زیاد با تعداد کاربر بالا به راحتی می‌توانید مشکل خود را حل کنید.

3-راحتی در مدیریت: نه تنها ایجاد محتوا به وسیله CMS امری ساده است بلکه مدیریت و حذف محتوای ایجاد شده هم به همان میزان راحت است.

4-در دسترس بودن: در هر جایی و با هر کامپیوتری می‌توانبد به  CMS خود متصل شده و تغییرات مورد نظر خود را بر روی آن ایجاد کنید.

5-استفاده چند نفره: با استفاده از CMS به راحتی چند کاربر می‌توانند بر روی محنوای یک سایت کار کنند و با این عمل سرعت ساخت صفحات خود را بالا ببرند.

رایگان آموزش ببین - آموزش کار با سرویس های هایو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *